De red velvet taart is overgewaaid uit Amerika, want het is een echte Amerikaanse klassieker. Je ziet hem in Nederland steeds vaker terug. In horecagelegenheden kan je hem bestellen als taartje. In eigen keuken gaan steeds meer mensen thuis de red velvet taart bakken, voor verjaardagen, bruiloften of een ander feestje. Maar waar moet je precies op letten bij het bakken van deze taart? Je leest het in dit blogartikel!
De rode kleur van de red velvet taart
Waarom is de red velvet taart eigenlijk rood? De taart is namelijk rood, omdat vroeger de cake rood kleurde door de karnemelk, azijn of cacao die met elkaar gemixt werden. De taart heeft zijn populariteit te danken aan het fotogenieke uiterlijk. Het ziet eruit als een heerlijke lekkernij! Het contrast van de rode cakelaag met romige cream cheese-topping vinden mensen er ook heerlijk uitzien.
Waar let je op bij het bakken van de red velvet taart?
Ga je een red velvet taart bakken voor je verjaardag? Er zijn veel online recepten te vinden. Maar welke moet je nu volgen? In principe kunnen alle recepten gevolgd worden, de smaak is hier en daar anders door de verschillende ingrediënten die gebruikt worden. Daarnaast wordt de taart altijd gemaakt met karnemelk, bakingsoda, azijn en cacaopoeder. Azijn lijkt logisch om eruit te laten, maar dit proef je niet in de taart. Laat dit er dus in. Je kunt van de taart ook cupcakes maken, deze lekkernijen smaken net zo lekker!
Geen zin of geen tijd om te gaan bakken? Bestel dan de lekkerste (Red velvet) taarten bij Perfect Pastry!
Wel veel mensen willen lekkere taarten bakken, maar niet iedereen heeft daar zin, tijd of het talent voor. Dan kan je ze natuurlijk ook bestellen! Bij Perfect Pastry vind je de lekkerste red velvet lekkernijen, zoals een red velvet cake, red velvet cupcakes en glutenvrije red velvet cupcakes! Naast de red velvet taart, maken wij ook andere taarten voor speciale gelegenheden, zoals voor een babyshower of verjaardag. Denk aan de babyshower cupcakes, frozen taart of Jungle taart.
Taart workshop volgen: leer taarten bakken als een pro!
Bak je toch liever de taart zelf, maar is het je thuis nog niet gelukt? Volg dan een taart workshop. In deze workshop leer je een taart maken, bijvoorbeeld red velvet taart. Zo leer je hoe je een cake laat rijzen en een zachtere topping maakt. Bij Perfect Pastry laten wij jou zien hoe je een red velvet cake moet mixen en bakken en hoe je een perfecte roomkaasvulling creëert. Hierna ga je aan de slag met het decoreren van de taart, super leuk toch?! Zo word je een pro en kun je thuis ook aan de slag gaan met het bakken van de perfecte red velvet taart! Daarnaast bieden wij ook andere workshops aan, zoals de Marble Hortensia Fondant taart workshop. Je leert hier verschillende vaardigheden die ook van pas komen als je andere taartjes gaat bakken.
Boter crème als vulling in de taart?
Vier je binnenkort jouw verjaardag en wil je een heerlijke taart bakken? Ga dan voor een taart met vanillecake en boter crème. Je ziet dit steeds meer terugkomen op verjaardagen of andere feestjes. Boter crème is namelijk een veelzijdige vulling. Je gebruikt het als taartvulling, smeert je taart er mee af of je gebruikt het als een mooie toef op je cupcakes. Je geeft het daarnaast gemakkelijk een kleurtje en maakt hem op smaak met chocolade, praline of karamel. Als je boter crème kan maken en je hebt dit goed onder knie, dan kan je veel kanten op.
Ben je wel enthousiast over de red velvet taart? Maar heb je nog niet het juiste red velvet recept gevonden of zie je het nog niet zitten om dit zelf te maken? Bestel dan nu deze lekkere taart via onze webshop. Zo weet je zeker dat je met je feestje de heerlijkste taarten serveert!